Curaçao: zon, zee, zaligheid

Curaçao is bekend van zon, zee en zandstranden, maar heeft nog veel meer te bieden door de rijke historie en cultuur en de prachtige natuur. Kortom, een ideale plek voor zowel een relaxte als een actieve vakantie. Het Curaçaose toerisme maakt een enorme groei door. En terecht.

Curaçao heeft vele gezichten. Aan de zuidkust vindt u talrijke baaien met prachtige stranden. In het heuvelachtige binnenland kunt u heerlijke wandelingen maken door de Curaçaose natuur. De noordkust is ruig met een woestijnachtig landschap en een opspuitende Caribische zee.

Houdt u van actie? Curaçao is één van de mooiste bestemmingen voor duikers en snorkelaars. De onderwaterwereld bevat de mooiste koralen en een grote diversiteit aan tropische vissen. Het water is ongelooflijk helder, warm en schoon. Wilt u leren duiken, dan is er een groot aantal betrouwbare duikscholen beschikbaar. En uiteraard kunt u er zo’n beetje elke watersport beoefenen. Curaçao is ook in opkomst als fietsparadijs.

Voor (Nederlandse) toeristen biedt Curaçao vele voordelen. Op het eiland spreekt bijna iedereen Nederlands. Vanuit Nederland vliegen er 3 maatschappijen op Curaçao:

Inentingen heeft u normaal gesproken niet nodig. Curaçao kent geen tropische ziektes waarvoor u maatregelen zou moeten treffen.

Curaçao heeft ook wat cultuur betreft veel te bieden. Maar wellicht is hier niets zo opvallend als de architectuur. Nergens ter wereld vindt u zoveel prachtige 17e- en 18e- eeuwse Nederlandse koloniale gebouwen. Alleen al in Willemstad komen er 750 historische gebouwen in aanmerking voor het predikaat ‘monument‘. Verspreid over het eiland vindt u vele koloniale landhuizen.

Het is de moeite waard om op het eiland één of meer excursies te boeken. Het is een ideale manier om Curaçao te ontdekken. Er zijn boottochten, avontuurlijke zeil- en snorkeltours, paardrijtochten en uiteraard duikexcursies. Het water is onvoorstelbaar helder en schoon. De temperatuur is er 365 dagen per jaar aangenaam.

Het Christoffelpark biedt unieke flora en fauna, die u kunt bezichtigen per auto, fiets of te paard. Het klimmen van de Christoffelberg is een belevenis. Evenals een bezoek aan de grotten van Hato.

Voor de golfliefhebber zijn er 3 golfbanen. Op Blauwbaai en Sta Barbara vindt u twee prachtige 18 holes golfbanen. En in Emmastad is er een prachtige 9 holes baan.

Niemand hoeft zich te vervelen op Curaçao, want er is een uitgebreid uitgaansleven met casino‘s, de cafeetjes en de vele kleine restaurants en dansgelegenheden. De Curaçaose keuken is net zo gevarieerd als haar kleurrijke bevolking.

U kunt Curaçao het hele jaar door bezoeken. Het verschil tussen zomer en winter is minimaal. De gemiddelde temperatuur is een graad of 29 en er waait continu een verkoelende passaatwind, waardoor het altijd aangenaam voelt. In de regenperiode (meestal van oktober tot januari) regent het meestal kort maar krachtig.